Hoppa till innehållet

Nyheter

Välkommen Ola Svensson – ny Project Development Manager!

feb 26, 2024

Ola Svensson, Senior Project Development Manager med fokus på offshore vind.

Det svenska teamet får förstärkning genom Ola Svensson, vår nya seniora Project Development Manager. Ola är en erfaren projektledare med över 20 år inom offshoresektorn. Därigenom kommer han att vara ett viktigt led i att förverkliga havsbaserad vind i Skandinavien, med fokus på Sverige.

Ola Svensson har börjat på European Energy under februari månad. Han är ett välkommet tillskott, både till European Energy och till den svenska marknaden, där vi nu kommer att lägga större fokus på havsvind.

Ola är utbildad maringeolog och kommer närmast från Ocean Infinity, tidigare MMT. Han har lång erfarenhet av offshoresektorn och mätteknik för vindkraft i Östersjön och Nordsjön. I tidigare roller som projektledare och projektchef har han skaffat sig en bred erfarenhet, men också ett stort kontaktnät.

– Det ska bli roligt och utvecklande att arbeta med hela processen för havsbaserad vindkraft. Tillstånd och sjömätningarna har jag stor erfarenhet av, men i min roll här får jag vara med i alla efterföljande delar fram till byggtillstånd och beslut om investering. Det känns både inspirerande och givande, säger Ola Svensson.

Med fokus på grön omställning

Ola är uppväxt vid havet och det har alltid varit en viktig del av hans liv. Både i karriären och privat. Över tid har också ett allt större intresse för den gröna omställningen växt fram.

– Jag motiveras av tanken på att jobba för en grön omställning i Sverige och att ha möjlighet att vara med i hela processen. Det var precis det som European Energy erbjöd och eftersom jag fick en jättebra känsla på intervjun så valde jag att tacka ja, säger Ola.

Som Project Development Manager med fokus Offshore wind, så kommer Ola även att tillhöra Offshoreavdelningen i Danmark. Och starten har varit intensiv för Ola som utgår från Göteborg.

– Ett par veckors introduktion i Danmark och möte med Offshoreavdelningen, en resa till Paris och så häng med kollegorna i Sverige. Jag har kastats in i hetluften, men det gillar jag, säger Ola.

Frågan om havsbaserad vindkraft i Sverige har blivit allt mer aktuell på senare år. Som ett led i sin satsning på Skandinavien och Sverige, har European Energy utökat sitt samarbete med TotalEnergies. Fokus ligger på att bygga havsbaserad vindkraft.

– Jag ser fram emot att arbeta för att förverkliga havsbaserade vindkraftsparker, jobba för den gröna omställningen och att bidra till elektrifieringen av Sverige, avslutar Ola.