Hoppa till innehållet

Nyheter

Månadens Energizer – Jürgen Jacoby, Senior Project Developer

nov 27, 2023

I månadens energizer presenterar vi medarbetare i vårt svenska team. Denna gång får ni möta Jürgen Jacoby, Senior Project Developer och vårt senaste tillskott. Jürgen kommer bland annat att arbeta med Power-to-X (PtX) och blir en viktig resurs när det gäller att titta på och förverkliga energilagringslösningar som grön vätgas eller e-metanol på den svenska marknaden.  

Din arbetsdag handlar om energi Jürgen, men var hittar du själv kraft och återhämtning?

-Jag trivs på European Energy och jag tror att ett stimulerande jobb med bra kollegor och engagerande arbetsuppgifter gör att det är lättare att upprätthålla en bra balans i livet. Sedan är yoga en källa till återhämtning för mig. Jag försöker hinna med att besöka yogastudion några gånger i veckan för ett pass med bikramyoga. För mig ger det en skön sinnesro med fysisk aktivitet samtidigt som jag också får ny energi.

Du är fortfarande ganska ny i teamet, vad är ditt intryck av European Energy efter två månader?

-Jag tillhör det svenska teamet, men samarbetar också med Power-to-X avdelningen i Danmark och jag upplever att det på alla nivåer är en väldigt välkomnande och inkluderande atmosfär i företaget. Alla är hjälpsamma och det känns som att vi drar åt samma håll, att vi har samma mål. Sedan märks det ibland att vi växer mycket, alla processer eller rutiner finns inte på plats överallt, men det mesta löser sig ändå. Det är bara att sätta igång och det passar mig bra, jag gillar när det är lite tempo.  

European Energys vill vara en ledande kraft i den globala omställningen, vad tror du krävs för att omställningen ska ske på bred front?

-Jag tror att man behöver jobba med många olika delar. Långsiktiga ramvillkor från politiken är förstås en förutsättning för investeringar. Men man behöver också jobba mer med social acceptans. Omställningen kommer att leda till påverkan på människors närmiljö, men man kan sträva efter att minimera den. En annan viktig faktor tror jag är att ha rätt personal på plats – motiverade och utbildade människor. Den gröna omställningen kommer att innebära en gigantisk omställning av industrin och samhället, men det är samtidigt en stor möjlighet till bättre integration och ökad jämlikhet och det bidrar till ett bättre och mer hållbart samhälle. Att European Energy kan bidra i det här arbetet känns bra. Jag ser vår roll som en del i strävan att minimera påverkan på vår planet i energiförsörjningen. Allt vi gör i vårt dagliga liv har en miljöpåverkan, så det gäller att hålla koll på den.

Har du någon filosofi du lever efter?

-Det löser dig! Livet kan vara tufft ibland, men min erfarenhet är att det allra mesta brukar lösa sig över tid och då kan man välja att ha en positiv inställning. Men ibland behövs det en hjälpande hand, det ska inte glömmas bort.