Hoppa till innehållet

Nyheter

Välkommen Jürgen Jacoby – ny Senior Project Developer i det svenska teamet!

okt 09, 2023

Det svenska teamet får en efterlängtad förstärkning inom området Power-to-X genom Jürgen Jacoby. Jürgen börjar på European Energy under oktober månad och med sin bakgrund och erfarenhet kommer han att vara en viktig resurs i arbetet med att titta på möjliga Power-to-X anläggningar i Sverige.

Jürgen Jacoby har arbetat inom branscherna för energi eller avfall större delen av sin yrkeskarriär. Nu senast kommer han från Envac Scandinavia där han har varit produktansvarig och säljare av teknik för sortering av hushållsavfall. Men intresset för hållbarhet och den gröna omställningen har fått honom att åter söka sig tillbaka till energi, denna gång med inriktning Power-to-X (PtX).

-Det är helt klart roligare att jobba med energi och European Energy erbjöd en roll som kändes spännande och intressant, att fokus ligger på Power-to-X gjorde det bara ännu mer lockande, för det är ett spår jag länge har sneglat på, säger Jürgen.

Tekniken fungerar väl på pappret, men han menar att det fortfarande finns en resa att göra och att det är roligt att komma in i det här skedet och få vara en del av den. Själv har han bland annat erfarenhet av att arbeta med CO2-infångning på Vattenfall när en testanläggning med hela värdekedjan byggdes i Tyskland år 2008 och han ansvarade för testprocessen och finjusteringar.

-Metoden för CO2-infågning vilar på närmare 30 år av erfarenhet och innebär intressanta möjligheter samtidigt som den behövs för att begränsa utsläppen av koldioxid och motverka klimatförändringarna. När det gäller ptx så klarar ingen aktör hela kedjan själv, därför är samarbeten viktiga, både uppströms och nedströms och infångad biogen koldioxid är en viktig komponent i det hela, säger Jürgen.

Han ser helt klart fram emot att kavla upp ärmarna och börja arbeta, men han uttrycker också en nyfikenhet och iver för att träffa och lära känna kollegorna, aktivera sitt energinätverk och få grepp om företaget han precis har blivit en del av.

-Kollegorna i det svenska teamet är en viktig del av vardagen och jag har redan fått en väldigt bra känsla för gruppen. Sedan kommer jag också att jobba med Power-to-X avdelningen som finns i Danmarkoch det ska bli spännande.

Hur hans roll kommer att se ut är inte satt i sten och det finns en tjusning i det också

-Jag tycker om när det händer mycket och har ett eget starkt driv och att jag har landat i ett företag med liknande drag, det har jag redan märkt av. Var mitt fokus sedan kommer att ligga, det får visa sig över tid. Just nu prövas olika tekniker, hur min roll formas kommer att bero på vad företaget tror på mest och väljer att satsa på. Oavsett vad det blir, så är det otroligt kul att vara en del av utvecklingen och jobba för en mer hållbar värld.