Hoppa till innehållet

Nyheter

Månadens energizer – Linus Johansson, Project Associate

sep 21, 2023

Det är återigen dags för månadens energizer, där vi presenterar medarbetarna i vårt svenska team. Denna gång får vi träffa Linus Johansson, vår Project Associate.

Hur hittar du kraft och återhämtning i vardagen?

-För mig har svaret på den frågan alltid varit träning. Att låta kroppen jobba ordentligt hjälper mig att slappna av och koppla bort tankarna eller tvärt om, att samla tankarna och få ett annat perspektiv. Och det spelar ingen roll om det handlar om löpning i skogen, ett pass på gymmet eller, allra helst, någon form av bollsport. Träning är en röd tråd genom mitt liv och ett viktigt verktyg för att hitta energi och må bra.

Vad är det som gör att du ser fram emot arbetsdagen varje morgon?  

-Kollegorna! Vi har ett bra samarbete i teamet och det gör att det alltid känns bra att gå till jobbet. Sedan arbetar vi i en bransch som jag tycker är aktuell och viktig. Det händer mycket och jag upplever att jag lär mig nya saker längs vägen och får utvecklas, både som person och i min yrkesrollen, men framförallt har vi kul tillsammans.

Vindkraft, solenergi och lösningar inom power-to-x är European Energys grundpelare, vad tycker du är företagets viktigaste uppgift?

-Att gå i frontlinjen för den gröna omställningen, att göra skillnad och inspirera andra. Sedan har vi en viktig roll som innovatör inom energisektorn också, att hitta nya lösningar och våga pröva nya vägar.

Vad tycker du får European Energy att sticka ut i energibranschen?

-Att vi har både bredd och djup när det gäller kunskap inom så många områden. Det ger oss en större frihet och vi kan driva projekt från idé till färdig park och vidare, men också vara öppna för nya möjligheter som dyker upp.  

Har du själv något motto eller någon förebild?

-Nej, inte mer än att jag vill att det jag gör i yrkeslivet ska bidra till något positivt. Att det ska bidra till värde och hållbarhet, snarare än tvärt om.