Hoppa till innehållet

Nyheter

Välkommen Linus Johansson – ny Project Associate i det svenska teamet

aug 11, 2023

European Energy stärker sin svenska organisation. Linus Johansson blir Project Associate och startar under augusti månad. Han kommer att utgå från kontoret i Växjö och blir en efterlängtad resurs i arbetet med att förverkliga projekt.

Linus kommer närmast från Jönköping University där han har utbildat sig till civilekonom med inriktning Management. När tjänsten på European Energy dök upp väckte den genast hans intresse.

-Jag var ganska öppen med var i Sverige jag kunde hamna när jag började letade jobb. Det viktiga för mig var att hitta en tjänst där jag kunde känna att det är roligt att gå till jobbet och att den fanns i en branschen som kändes intressant och spännande. Rollen som Project Associate checkade av alla de boxarna.

Efter en vecka med intensiv introduktion har Linus börjat få en känsla för företaget och sin roll.

-En viktig uppgift för mig blir att stötta projektledare och projektutvecklare, men rollen är också öppen och formbar och det gillar jag. Det är en bransch och ett företag där det händer mycket och eftersom jag är ny kommer möjligheterna att lära och utvecklas att vara stora.

Att det finns utmaningar att lösa längs vägen har han också insett.

-Det motiverar mig att få vara kreativ och lösa problem och jag har förstått att det här är ett företag där man vågar ta nya vägar och pröva nytt. Jag ser fram emot att bli varm i kläderna så att jag verkligen kan bidra till att projekt genomförs och att vi får en värld med mer förnybar energi.