Hoppa till innehållet

Nyheter

Månadens Energizer Linda Waldau

apr 27, 2023

Nu är det återigen dags för månadens energizer, där vi presenterar medarbetarna i vårt svenska team. Denna gång får ni träffa Linda Waldau som jobbar som Project Developer Wind.

Var hittar du din källa till energi och återhämtning Linda?

Jag bor med familjen på en hästgård i Skåne och att börja morgonen i stallet ger mig en bra start på dagen. Sedan är joggingturer i skogen ett sätt för mig att fylla på med energi. Närhet till djur och natur är överhuvudtaget en viktig del av vardagen för mig och familjen, det får oss att må bra.

Vad är det som driver dig i din roll som projektutvecklare inom vind?

Min motivation bottnar i att utveckla projekt som bidrar med mervärden för närområdet, såväl som i ett större sammanhang. Att jobba för hållbara lösningar och att motverka klimatförändringarna är nödvändigt, men det börjar någonstans och människorna där är viktiga. Långsiktiga relationer som bygger på samverkan och dialog lägger grunden till framgångsrika projekt och varje projekt som förverkligas gör skillnad.

Hur bidrar European Energy till mer förnybar energi?

När jag först kom till European Energy så minns jag att jag fick höra ”när andra pratar om något så har vi på European Energy redan satt igång” och det har visat sig stämma. European Energy är ofta tidigt ute, vi vågar och vill, men framförallt, vi gör. Det är därför vi ligger långt fram inom utveckling både när det gäller vind, sol och energilagringslösningar som Power-to-X. Det är kul och lärorikt att vara med på resan och framförallt så är det inspirerande att se hur det gör skillnad ute i verkligheten.

Kan du berätta om ett exempel där European Energy ligger långt fram?

Hybridparker är ett bra exempel som visar på möjligheterna och viljan att hitta nya lösningar. Genom att anlägga solparker nära vindkraftsparker kan vi effektivisera användningen av befintlig infrastruktur och även öka produktionen. Sol respektive vind producerar som mest vid olika tider på dygnet såväl som perioder över året. De kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt och ger nästan perfekt balans i produktionen när de får jobba jämsides. Det skapar också en möjlighet för små vindkraftsparker att få en ökad lönsamhet.

Har du något motto du lever efter?

Allt är möjligt om bara viljan finns.