Hoppa till innehållet

Nyheter

Mars , månads energizer – Ted Bergdahl

apr 12, 2023


Nu är det återigen dags för månadens energizer, där vi presenterar medarbetarna i vårt svenska team. Denna gång får vi träffa Ted Bergdahl, kommunikationschef i Sverige, Norge och Finland.

Hur hittar du kraft och energi i tillvaron, Ted?

– För mig är naturen och utomhusaktiviteter en källa till återhämtning och kraftsamling. Jag tycker väldigt mycket om att fiska, vandra i berg, paddla kanot och campa. Genom att tillbringa mycket tid i naturen har jag också insett hur skör den är och hur viktigt det är att vi alla bidrar till att upprätthålla fungerande ekosystem.


I ditt jobb arbetar du bland annat med att bilda opinion och övertyga makthavare om fördelarna med förnybar energi. Vad får du din drivkraft ifrån?

– Klimatfrågan är vår tids ödesfråga och handlar om planetens överlevnad. Min drivkraft kommer från ett personligt engagemang för miljön och klimatet som är rotat i mitt stora naturintresse. Det fina med European Energy är att den drivkraften finns i hela organisationen och genomsyrar allt vi gör. Så drivkraften kommer både inifrån och från alla fantastiska medarbetare.


Vad tycker du får European Energy att sticka ut bland alla aktörer inom förnybar energi?


– Vi får den gröna omställningen att hända och går före på många områden, till exempel när det gäller stora solparker och industriell produktion av e-metanol som kan användas istället för fossila drivmedel för olika typer av fordon. Det är dessutom ett företag som präglas av starka gemensamma värden som kamratskap, glädje viljan att förändra, inkludering och tillit. Vi har en väldigt inspirerande och tillåtande arbetsmiljö. 


Vad är din – Livsfilosofi/motto?

– Att det ska vara roligt att förändra världen.