Hoppa till innehållet

Nyheter

Johanna Andersson ny Communication Manager

sep 20, 2022

European Energy fortsätter att stärka sin svenska organisation och välkomnar Johanna Andersson i rollen som Communication Manager. Johanna kommer att stötta det nordiska teamet i arbetet med att promota förnybar energi och berätta om European Energys landvinningar inom solkraft, vindkraft och Power-to-X.

–European Energy är en central aktör för att få den gröna omställningen att hända. Det är väldigt motiverande att ha en arbetsgivare med ett så uttalat framåtdriv och hög målsättning, säger Johanna Andersson.

Erfarenhet från de gröna näringarna

Johanna kommer närmast från fintechbolaget Fortnox, men har också många års erfarenhet hos Lantbrukarnas Riksförbund. Där arbetade hon på regional nivå med de utmaningar som möter de gröna näringarna.

– En levande och hållbar landsbygd är en viktig fråga för mig och att arbeta för en grön omställning i Sverige och en bättre lönsamhet för företagare inom de gröna näringarna känns väldigt inspirerande. European Energy har resurserna och målbilden för att göra det möjligt, säger Johanna Andersson.