Hoppa till innehållet

Nyheter

Nya vindprojekt i fokus för Linda

sep 05, 2022

European Energy fortsätter att stärka sin svenska organisation och närvaro på de nordiska marknaderna. Ny i teamet är Linda Waldau som kommer att fokusera på nya vindkraftsprojekt.

­­– En av European Energys främsta styrkor är att vi gör verklighet av den gröna omställningen. Flera vindparker är under konstruktion och snart i drift. Några av dem kommer förhoppningsvis att kompletteras med solparker. Sverige har ett skriande behov av ny, förnybar elproduktion. Då krävs just handlingskraft och nytänkande, säger Linda Waldau.

Mångårig erfarenhet av förnybar energi

Linda Waldau har mångårig erfarenhet av att arbeta med förnybar energi. Hon kommer senast från Eolus Vind där hon har haft en liknande roll. Hon ansluter nu till ett team där vindkraft – både på land och till havs – är en viktig del tillsammans med solparker och Power-to-X. Just nu pågår bygget av tre vindkraftprojekt i European Energys regi –  Kingebol, Grevekulla och Skåramåla. Målet är att det ska bli många fler.

– Jag kommer att arbeta med att utveckla nya vindkraftparker men även att förvärva projekt som har kommit en bit på vägen. Fördelen med European Energy är att vi har stor erfarenhet av att ta projekt i hamn. Vi är med hela vägen och erbjuder en helhetslösning för markägaren eller utvecklaren som vill sälja ett projekt. Vi behåller en stor del av parkerna i egen ägo och målsättningen är att äga en ännu större andel framöver, säger Linda Waldau.