Hoppa till innehållet

Nyheter

Robin Fallai ny projektutvecklare

maj 06, 2022

European Energy tar nu ytterligare ett viktigt steg för att stärka sin svenska organisation och välkomnar Robin Fallai som ny projektutvecklare. Robin har lång erfarenhet i branschen och har de senaste 23 åren arbetat med elhandel/krafthandel på olika sätt genom försäljning, avräkning mätvärdeshantering, trading, systemhantering, PPA och på senare år solparker.

– European Energy är tillräckligt stort för att ha resurser för tillväxt och utveckling. Det gäller både projekt och för oss medarbetare. Samtidigt finns entreprenörsandan kvar och möjlighet att vara med och påverka arbetets utformning och inriktning. Det känns väldigt stimulerande, säger Robin Fallai.  

Bättre och lönsammare projekt

Robin Fallai kommer senast från EnergiEngagemang där han har utvecklat stora solparker.

­– Jag hoppas att mina kunskaper om krafthandel och elprissättning i kombination med projektutveckling inom sol och vind, kommer att bidra till bättre och lönsammare projekt.

Viktig roll i utbyggnaden av förnybar energi

Robin Fallai menar att European Energy spelar en mycket viktig roll i utbyggnaden av förnybar energi i Sverige.

­– Vi kommer att behöva såväl vind- och solkraft som Power-to-X för att klara den gröna omställningen. Solkraften har precis kommit i gång och kommer sannolikt att accelerera kraftigt kommande år. Power-to-X kan bli enormt betydelsefullt i Sverige och där behöver vi samarbetspartners, inte minst aktörer som fångar in och lagrar koldioxid, säger Robin Fallai.